Sluit je aan bij We Are Public Brabant!

Sluit je aan bij We Are Public Brabant!

We Are Public is een nieuw initiatief om cultuur te ontdekken en financieren. Voor €15 per maand ben je lid, investeer je mee en kun je de beste voorstellingen, concerten, films en exposities bezoeken. Zo hopen we kunst en cultuur dichter bij het publiek te brengen, en ondersteunen we lokale makers en instellingen op een nieuwe manier. Al eerder actief in Amsterdam en Den Haag, komt We Are Public nu ook naar Brabant. Hoera! Sluit je snel aan om dat mogelijk te maken!

Elke maand selecteert een redactie de beste programma’s die je als lid onbeperkt kunt bezoeken. Als redacteur Wetenschap/Kunst help ik mee om elke maand het spannendste culturele aanbod te selecteren voor de leden in Brabant.

We Are Public is een hoopvol initiatief. Het laat bezoekers weer voelen dat we zelf ons hun eigen cultuurlandschap kunnen onderhouden. Dat is broodnodig, gezien de algehele demonisering van kennis, kunst en cultuur en de kaalslag in cultuursubsidies. Vooral in Brabant, waar de rijksuitgaven aan cultuur per persoon per jaar nog geen 2 euro bedraagt (in schril contrast met zo’n 200 euro per persoon per jaar in de Randstad).

Daarnaast versterkt We Are Public de toegang tot lokale kunst en cultuur. Dat is belangrijk, want kennis en kunst kan iedereen geestelijk weerbaarder maken. Zodat je kritisch en blijmoedig de dagelijkse absurditeit van het leven kunt trotseren.

Doe mee en sluit je aan bij We Are Public!